Picture
Едно от най-големите предизвикателства в забързания ни живот - е намиране на време за всичко. Трудна задача! Но както е обичал да казва Нютон "Всеки проблем има решение".
Търсейки материали по темата се натъкнах на доста въпроси като "Защо не ни стига времето?", "Къде изтича?", "Защо все отлагаме за утре, като това утре никога не идва?"... Затрупани сме със задачи, ангажименти и отговорности, и мислите за всичко това крадат от съня и спокойствието ни. Отговорните хора не обичат да оставят нещата до половина, не обичат да отлагат, но уви случва се.

 Защо се случва времето да не ни стига? Ако обърнете внимание на нещата, които вършите през деня ще забележите, че много от тях са напълно излишни и са истински "крадци на време". Разберете кои са тези дейности? Кое не е толкова важно? Без кое може да минете Например разговора от 30 мин. по телефона, постоянната проверка на пощата, гледането на тв... Преценете кое може да замените с нещо по-полезно и по-важно за Вас. Не е тайна, че справянето със забързания ритъм се крие в доброто планиране. Помислете в понеделник за предстоящата седмица, за задачите, които са ВАЖНИ. Тези, които очакват Вашето внимание ТАЗИ седмица. Напишете ги на един лист, разпределяйки ги по-равно за всеки един  ден от седмицата и започвайте деня си с прочита на тези задачи. Както казва една уважавана от мен млада дама "Все едно отиваш в магазина и пазаруваш по списък". Ако Ви е трудно да фокусирате вниманието си и да изготвите списък за цялата седмица, започнете ден за ден. От вечерта напишете задачите си за следващия ден. Много е важно да започвате деня си с прочита на тези задачи и да имате достъп до тях по всяко време. Фокусирайте се върху тяхното изпълнение. Насочете усилията си към тези задачи и не позволявайте на разни разсейващи фактори да ви отклонят от целта.

 Успеете ли да направите всичко, което сте планирали удовлетворението ще бъде голямо. Оттам ще расте умението Ви да планирате по-добре и да отсявате наистина важните неща. Време може да се намери за всичко, стига търсенето му да се превърне във Ваша цел!

Таня Господинова

Ако желаете да ползвате тази статия, Моля посочете линк към нея ! Благодаря Ви !


www.tanyaspace.weebly.comLeave a Reply.