Bookmark and Share
Picture
Не всички хора познали успеха и стигнали до върха са се радвали на успех след успех. По-често не. Тези, които историята помни най-добре са били изправяни пред множество пречки, които са ги мотивирали да работят повече и да покажат по-голяма решителност от другите.
Следващият път, когато паднете духом по отношение на образованието или кариерата си  спомнете си за тези известни хора и напомнете на себе си, че понякога неуспехът е просто първата крачка към успеха!


  1. Майкъл Джордан: Много хора не биха повярвали, че човекът често наричан най-добрият баскетболен играч на всички времена е отпаднал от гимназиалния отбор по баскетбол. За щастие Джордан не позволява на тази спънка да го откаже от играта, за която мечтае, вместо това той заявява: " Пропуснал съм повече от 9 000 изстрела в кариерата си. Загубил съм близо 300 игри. В почти 26 случая бях неуверен в себе си, за да направя печелившия изстрел и пропусках. Аз се провалях отново и отново, и отново в живота си. Ето защо и успях."


  2. Елвис Пресли: Eдин от най-продаваните артисти на всички времена - Елвис остава едно голямо име в музиката дори години след смъртта си. Но в далечната 1954 Пресли все още е никой и Джими Дени (мениджър на Grand Ole Opry),  уволнява Елвис след първото му участие, заявявайки му: "Няма да стигнеш до никъде, синко. Трябва да се върнеш да караш камион". 


  3. Стивън Кинг: Първата книга на автора, портретния трилър Carrie, получава 30 отказа, което принуждава Кинг да се откаже и да я захвърли на боклука. Неговата съпруга го укуражава да опита отново и останалото е история. Днес Кинг има хиляди публикувани книги и е един от най-продаваните автори за всички времена.


  4. Джери Зайнфелд: Популярният комедиен актьор Зайнфелд е бил леко вцепенен на първото си участие. Когато за пръв път младият комедиант излиза на сцена в комедиен клуб, той поглежда публиката и замръзва. Вероятно е бил освиркан и подигран на сцената. Зайнфелд също така знаел, че може да се справи, затова се връща на следващата вечер довършва започнатото - разсмива публиката и получава заслужените аплодисменти. Останалото е история. 


Има много истории на известни и не толкова известни хора, които не са приели неуспеха като фатален край, а като стимул да продължат пътешествието си до върха. Неуспехът и успехът са МНОГО близки и ако нямаш смелостта да се изправиш пред единият никога няма да срещнеш добрата му роднина - УСПЕХЪТ!


Таня Господинова

Ако желаете да ползвате тази статия, Моля посочете линк към нея ! Благодаря Ви !

http://tanyaspace.weebly.com


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.