Picture
 Благодарение на две сдружения от работещи  и устремени млади хора, които са насочили усилия да възвърнат пламъка и силата на преподаването в училищата, имах възможността да присъствам на лекция посветена на темата "Рецепти за успех". Гостът Маги Халваджиян , интересен човек с богат житейски опит ,с охота сподели съставките от своята рецепта.
 Всичко започва от учителя

Гостът сподели, че учителите, които е имал са били отправна точка в развитието му. Ако младият човек срещне подходящ учител, който със сърце да му обясни философията на живота, да го напътства и подкрепя, то на 23 вече ще крачиш уверено към своята цел.

 Имаш ли цел ?

Целта е много важна !!! От нея започва истинското развитие, сбъдването на една мечта. Фокусирани ли сте ? Маги сподели, че на 18 години е гледал първата част на " Индиана Джоунс ". Казва, че бил силно развълнуван от филма и професионализма  на Стивън Спилбърг и тогава създал своята цел - да снима в киното !!!

 Вярваш ли в себе си и в целта си ?

Всеки успех, мечта, цел ... има своята цена. Едни хора успяват, защото са готови на всичко - " Упорита китайска капка ", удрят стената с глава докато стената падне, а други спират, защото се страхуват да не си счупят главата в стената. Трябва човек да вярва както в себе си, така и в целта си, ако предаде вярата дори в едното той вече е изгубил!

 Един арменец акцентира на думата търпение

Маги сподели, че има много приятели, които се отказват на МИГ от целта. " Молил съм ги да продължат още малко, но те се отказват. Омръзнало им да чакат, не можели повече! И точно тогава, когато се предават нещата се случват ... " Целта е като рожба, тя има нужда от нас до края - в моменти на хубаво и лошо. Дайте ѝ време, работете за нея, но не я предавайте НИКОГА - от това само ще загубите!

 Професионализъм и коректност

Две много силни и красиви думи. Гостът каза, че винаги, винаги, ама винаги е вършил работата си по възможно най-добрия начин! Така неминуемо ще дойде ден, когато професионализмът ще Ви се отплати.
КОРЕКТНОСТ ??? Важно е, когато преследваме целите и мечтите си да не потъкваме други. Няма невъзнаградено добро, както и ненаказано зло. Нека по пътя към върха да изграждаме пълни със смисъл взаимоотношения, които един ден ще ни се отблагодарят!

 Ще работи ли тази рецепта при всеки ?

Има една много хубава книга на Наполеон Хил " Мисли и забогатявай ", в която той описва 13 стъпки ( закономерности ) в живота на хиляди успели мъже и жени, които обстойно е изследвал и анализирал. Тези стъпки чертаят една рецепта за успех, част, от които откривам и в рецептата на Маги Халваджиян, а той е успял човек, който всеки ден осъществява мечтата си - да бъде свободен, правейки това, което харесва !!!


Таня Господинова

Ако желаете да ползвате статията, Моля посочете линк към нея ! Благодаря Ви !

http://tanyaspace.weebly.comYour comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.