Picture
 С приключването на старата и посрещането на новата година идва и моментът на равносметка, анализ и поставяне на нови цели. Много пъти сме чели, че успешните хора винаги го правят, но как???

Ето 5 прости стъпки, които ще ви помогнат да превърнете настоящата година в най-успешната до сега:

1. Отпразнуване

Вземи лист хартия и запиши следните неща:

=> Кои мои постижения през последните 12 месеца заслужават да бъдат отпразнувани?

=> Кои са моите малки и големи успехи, които заслужават да бъдат отбелязани?

Всичко това ще те изпълни със самоувереност, енергия, признателност за всичко хубаво, което ти се е случило за последната една година. Направи преглед на всички твои успехи, победи, постижения и изключителни/специални моменти – с твоя екип, с твоя любим клиент, семейство, приятели... Отговорите си запиши към тази първа стъпка.

2. Обучение

Какво научи през последните 12 месеца?

По-доброто осъзнаване води до по-добри избори, а с по-добри избори се постигат по-високи резултати.Запитай се следното и отбележи своите отговори:

=> Кои са трите най-добри урока, свързани с бизнеса, които научих през последните 12 месеца?

=> Кои са трите най-добри житейски урока, които научих през последните 12 месеца?

=> Какво направих, за да постигна своите най-добри резултати през последните 12 месеца?

Използвай предходната година, за да се поучиш, защото тя ще е твоята платформа за една наистина успешна нова година.

3. Яснота

Яснотата предхожда Съвършенството!

=> Кои са моите 5 „най-важни” за настоящата година? / Кои 5 неща трябва да се случат между началото на новата година и нейния край – 31 декември, за да бъде това най-добрата ми година до сега?

Когато почти всеки ден си напомняш за „важните” 5 за тази година, ти ще бъдеш фокусиран, енергичен, ще се предпазиш от отвличане на вниманието.

=> Кои ще бъдат моите 5 най-важни ценности за следващите 12 месеца?

Твоите ценности определят твоето поведение. Такива ценности могат да бъдат свобода, красив външен вид, взаимоотношения, подобряване на здравето… Помисли и си ги запиши.

=> Какви са моите цели за следващите 12 месеца?

Запиши своите Топ 15 цели в ключови области от твоя живот за следващите 12 месеца.

Креативност + смелост = Съвършенство

Разгърни творческия си потенциал, бъди малко по-смел, мечтай, предизвикай себе си, така, че да почувстваш в малки дози страх, некомфортност, напрегнатост – това са малки крачки към съвършенството.

4. Завършен план

Привеждане на всички цели, ценности и твоите „големи 5” за следващите 12 месеца към план за действие. Подреди последователно всички неща, които искаш да направиш и всички ценности, които искаш да развиеш, месец по месец.

Какво ще направиш през януари, февруари, март…?

Раздели страницата вертикално на две части и разпиши твоя завършен план за изпълнение по месеци до края на следващата година.

5. Визуализация

Затвори очите си и си представи всички неща, които искаш да постигнеш. Опитай да се обвържеш емоционално с това, как ще изглежда твоят живот в неговите ключови области /финансово положение, работа, семейство, здраве, личен живот, духовен живот/, когато постигнеш всичко, което искаш. Опитай да видиш всичко това с картини, ярки цветове, детайли, колкото е възможно по-ясно. 

Запиши всичко на хартия! Написано веднъж, трябва да си го припомняш често, на няколко дни, какъв би искал да бъдеш на 31 декември през следващата година? Съзнателното насочване на мислите влияе на подсъзнанието и твоето поведение ще започне да привлича тези очаквания. Твоите действия и поведение винаги създават картини и вярвания в твоя ум.

Визуализирането на твоя живот, такъв, какъвто искаш да бъде в края на следващата година, ще запечата в съзнанието тази визия и тези очаквания, а това ще повлияе на твоето поведение и твоите действия.

Превод от видео на Робин Шарма:

Радост Димитрова

www.radostworld.weebly.com


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.