Picture
Представи си, че един ден отиваш на работа и шефа ти идва при теб и ти казва: „Имам лоши новини, трябва да те съкратим. Има криза и ще освободим част от персонала.”


Чувстваш се подтиснат. Край с кариерата. Край на заплатата, която получаваш всеки месец. И тогава шефът ти казва: ”Знаеш ли какво? Ако работиш само по един час допълнително всеки ден, без да ти се плаща, от 18-19ч., от понеделник до петък, ще те задържим на работа и ще продължиш да получаваш сегашната си заплата.”

Какво би направил в такъв случай? Е, повечето хора биха казали:

„Добре, ще работя по един час допълнително на ден, само и само да запазя работата си. Знам, че няма да ми бъде заплатен този час, но по-важното е да си запазя работата.”

И тогава той ти ще каже:

„Знам, че това е лоша новина, но ето и каква е добрата. Ако работиш по един час допълнително всеки ден, без да ти се плаща… след като изминат две години, ще имаш възможността да се пенсионираш и получаваш пълната си заплата.”

Как би се почувствал сега? Вероятно би казал: „Уау! Каква страхотна възможност! Просто трябва да работя по един час допълнително, без да ми се плаща, и само след две години ще мога да се пенсионирам с пълната си заплата.” И така, какво се случва? Започваш да работиш извънредно и след шест месеца един от твоите приятели идва и ти казва:

„Не ти ли омръзна да си губиш времето? Работиш извънредно всеки ден по един час и за него не ти се плаща! А ти му отговаряш:

„Няма начин! Имам само още 18 месеца, за да се пенсионирам!”

Година по-късно може би твоят съпруг/съпруга ти казва:

„Знаеш ли какво, скъпа/скъпи? Вече повече от 12 месеца работиш всеки ден извънредно, без да ти се плаща за това. Защо не прекарваш повече време с нас в къщи, вместо да работиш толкова много?

Ти отговаряш:

„Не, не, не! Още само година ми остава и ще се пенсионирам на пълното си заплащане.” И би работил с постоянство всеки ден знаейки, че скоро ще можеш да се оттеглиш. И ще си много развълнуван заради тази възможност.

Е, ние имаме същата възможност да се пенсионираме с нашия мрежов бизнес. Ние питаме хората дали могат да отделят по един час допълнително на ден, за да градят своя бизнес. И всичко, което трябва да направиш е да споделяш с други хора за това. Не трябва толкова да се притесняваш какво ще кажеш или колко добре се справяш. Знаеш ли защо? С всеки път ти ще ставаш по-добър. Колкото по-дълго развиваш своя бизнес, толкова повече неща ще научаваш.

И така, може би след първия месец ще кажеш: „ Брей! Наистина не знам какво трябва да кажа.” Вторият месец ще станеш малко по-добър и ще си кажеш: „Е, знам вече името на своята компания и тя е наистина чудесна.” Третия месец ти си още по-добър и си мислиш: „ Смятам, че това е много добър бизнес. И ти ли искаш да разгледаш и помислиш?”  На четвъртия месец ставаш все по-добър и по-добър. Просто инвестираш по един час на ден. В края на тези две години може би ще си много приятно изненадан и ще си кажеш: „Знаеш ли какво? Вече мога да получа пълния размер на своя доход и да се пенсионирам за остатъка от дните си.”

Е, ти би ли се възползвал от такава възможност? Ако си като повечето хора, ти ще осъзнаеш предимствата на тази чудесна възможност. Но няма да го направиш. Ето защо… едно тихо гласче постоянно ще ти нашепва:

„Ами ако нищо не стане? Ако този един час допълнително всеки ден е загубено време? Ами ако не ставам за това?  Не познавам никой, който да се е пенсионирал с дохода си от мрежовия си бизнес. Познавам единствено хора, които получават пенсия, след дълги години работа. Съмнявам се в този бизнес.”

Да, ти със сигурност ще имаш някои съмнения. Вероятно ще ти е трудно да повярваш. И това е напълно нормално. Ето какво ще направим ние, за да ти помогнем и да повярваш. Ще ти съдействаме във всичко, което правиш, за да получаваш бонуси по своята сметка – просто за да се увериш, че работи, докато изграждаш своя бизнес в следващите две години. Понякога, когато получаваш своите бонуси, ще си казваш: „Знам, че действа! И тези бонуси го доказват.” Ето защо искаш да започнеш своя бизнес днес.

Том Шрайтър, мой ментор
и колега

Източник:
 САЙТЪТ НА РАДОСТ ДИМИТРОВА
Leave a Reply.