Picture
„Ако сам си беше работодател, щеше ли да бъдеш удовлетворен от работата, която свърши днес?
В края на деня не е толкова от значение какво другите мислят за теб, а какво мислиш за себе си. Помисляйки си за работата, която свърши днес, просто се запитай:„Дадох ли днес 100% от себе си? Ако това беше моя собствена компания, щях ли да искам в нея да работят стотици други хора като мен или щях да предпочета наемането на малко по-предприемчиви и инициативни хора?”


Когато се превърнеш в човек, с който самият ти би желал да работиш или да наемеш да работи за теб, ти си близо до момента, в който ще имаш компанията – или най-малкото ще бъдеш много ценна част от такава. Най-важното е, че ще можеш да спиш спокойно нощем, защото си дал най-доброто от себе си, за да умножиш своите знания, заслужил си своето възнаграждение, свършената работа е покрила напълно изискванията, които си си поставил.”

Когато сътрудник се оплаква, че бизнесът му не се развива толкова бързо, колкото му се иска, ние задаваме два или три въпроса:

  1. Какво прочете или изслуша тази седмица?
  2. Изпращаш ли своя дневен отчет за нещата, които си свършил?
  3. Ако вземем предвид това, което си свършил тази седмица, щеше ли да си удовлетворен с мрежа, състояща се от други като теб?
Повечето хора ще признаят, че не са били достатъчно фокусирани и усърдни, колкото трябва да бъдат, ако искат наистина да постигнат своите цели.

Вместо да се опитваш да разрешаваш проблемите на някого, по-добре го насочи да помисли за решенията, които вече знае. По този начин ти ще изграждаш лидери и независимост, която може да се дуплицира.


Източник
Радост Димитрова

Мои ментори,

Боб и Ана Басет
http://togethertothetop.com/
Leave a Reply.